E-mail List Archives

Thread: Combo box not Speaking the Label When Tabbing

for

Number of posts in this thread: 3 (In chronological order)

From: Joey G.
Date: Sun, Nov 26 2017 4:28PM
Subject: Combo box not Speaking the Label When Tabbing
No previous message | Next message →

Hello.

Is this a normal behavior that when I land on the combo box when I press tab from a prior form field all JFW is saying is the word (required) and not the label I put which is (subject)? Note that I have less control with the HTML code since the form is made by a WordPress plugin.

This is not part of the question but I notice there's the aria-invalid="false" in the code. I'm saying this because I once read a thread here discussing the announcement of the invalid message even the field is empty.

From: Srinivasu Chakravarthula
Date: Sun, Nov 26 2017 10:16PM
Subject: Re: Combo box not Speaking the Label When Tabbing
← Previous message | Next message →

If it has associated label, it should read by screen reader. Can you please
share the link / code snippet to look at? I use word press to good extent.
Playing more these days. so may be able to investigate.

Regards,

Srinivasu Chakravarthula - Twitter: http://twitter.com/CSrinivasu/
Website: http://www.srinivasu.org | http://serveominclusion.com

Let's create an inclusive web!

Lead Accessibility Consultant, Informatica


On Mon, Nov 27, 2017 at 4:58 AM, Joey G. < = EMAIL ADDRESS REMOVED = > wrote:

> Hello.
>
> Is this a normal behavior that when I land on the combo box when I press
> tab from a prior form field all JFW is saying is the word (required) and
> not the label I put which is (subject)? Note that I have less control with
> the HTML code since the form is made by a WordPress plugin.
>
> This is not part of the question but I notice there's the
> aria-invalid="false" in the code. I'm saying this because I once read a
> thread here discussing the announcement of the invalid message even the
> field is empty.
>
> > > > >

From: Joey G.
Date: Mon, Nov 27 2017 2:23PM
Subject: Re: Combo box not Speaking the Label When Tabbing
← Previous message | No next message

I already fixed the problem by adding an ID to the combo box which the label is supposed to be targeting. Thank you for your willingness to help.

-----Original Message-----
From: WebAIM-Forum [mailto: = EMAIL ADDRESS REMOVED = ] On Behalf Of Srinivasu Chakravarthula
Sent: Monday, November 27, 2017 1:16 PM
To: WebAIM Discussion List < = EMAIL ADDRESS REMOVED = >
Subject: Re: [WebAIM] Combo box not Speaking the Label When Tabbing

If it has associated label, it should read by screen reader. Can you please share the link / code snippet to look at? I use word press to good extent.
Playing more these days. so may be able to investigate.

Regards,

Srinivasu Chakravarthula - Twitter: http://twitter.com/CSrinivasu/
Website: http://www.srinivasu.org | http://serveominclusion.com

Let's create an inclusive web!

Lead Accessibility Consultant, Informatica


On Mon, Nov 27, 2017 at 4:58 AM, Joey G. < = EMAIL ADDRESS REMOVED = > wrote:

> Hello.
>
> Is this a normal behavior that when I land on the combo box when I
> press tab from a prior form field all JFW is saying is the word
> (required) and not the label I put which is (subject)? Note that I
> have less control with the HTML code since the form is made by a WordPress plugin.
>
> This is not part of the question but I notice there's the
> aria-invalid="false" in the code. I'm saying this because I once read
> a thread here discussing the announcement of the invalid message even
> the field is empty.
>
> > > archives at http://webaim.org/discussion/archives
> >